Klaar voor het nieuwe seizoen!

De lente is nu écht begonnen, dit is een beetje vroeger dan normaal. Maar we waren er klaar voor: de snoei is gedaan, de bomen hebben een bemesting gekregen, de weides zijn klaargemaakt en het land is klaargelegd.

20170329_194437.jpg

Gisteren zijn de aardappelen geplant:  We hebben net als vorig jaar gekozen voor de meest plaagresistente rassen. Vorig jaar hebben deze, ondanks de slechte weersomstandigheden, geen of slechts weinig last gehad van de aardappelplaag en dit zonder één bespuiting. We hopen dit jaar op hetzelfde resultaat! Vanaf half juni verwachten we de eerste vroege aardappelen, de andere aardappelen in de loop van augustus.

Ook hebben alle bomen een bemesting gekregen. In de biologische landbouw gebeurt dit op basis van organische mest: stalmest of compost: dit is een evenwichtige bemesting (de juiste verhouding van de verschillende nutriënten), goed voor het bodemleven (dé basis voor een gezond biologisch gewas), goed voor de plant en bovendien goed voor het klimaat: via stalmest/compost wordt koolstof in de bodem gebracht en opgeslagen, i.p.v. in de lucht geblazen bij de productie van kunstmest.

20170215_171913.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s