Kippen, aardappelen en tomaten

Woensdag 5/7 zijn er opnieuw kippen. Tijdens de zomermaanden hebben we geen slacht voorzien, dus het is de laatste ronde voor half september. Zolang de voorraad strekt, zullen er wel nog diepgevrozen kippen beschikbaar zijn.

De aardappelteelt loopt dit jaar met de nodige hindernissen: zowel de late vorst als de droogte van de laatste weken hebben voor groeiachterstand gezorgd. Maar vanaf nu zijn onze nieuwe aardappelen er. Tot half juli vragen we 1,5€/kg, daarna is de prijs 1€/kg. Nu is er 1 (vroeg) ras, maar vanaf augustus hebben we zowel bloemende als vastkokende aardappelen. De gekozen rassen zijn uiteraard bio. Het belangrijkste hierbij is de resistentie tegen de aardappelplaag. Omdat we niet mogen/willen behandelen tegen de plaag, is het zeer belangrijk dat ze in alle omstandigheden blijven groeien. De opbrengst per hectare is wat lager maar de wetenschap dat er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden maakt deze keuze voor ons vanzelfsprekend.

Rond half juli verwachten we ook onze eerste tomaten. We hebben er zowel in de serre staan als buiten. Wist je dat tomaten ook gevoelig zijn voor de ‘aardappel’plaag?  Tomaten en aardappelen zijn immers van dezelfde familie. Daarom dat tomaten kweken in open lucht vaak niet lukt als je de ‘klassieke’ rassen zet. Wij hebben, in samenwerking met het proefcentrum groententeelt in Kruishoutem, 3 soorten geselecteerd die plaagresistent zijn én smakelijke tomaten geven. We zijn benieuwd wat dit gaat geven. Voorlopig staat alles er veelbelovend bij, zowel in de serre als buiten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s